=== NOVĚ pro VÁS vína z NĚMECKA / oblast FRANKY v VDP KVALITĚ + VÍTĚZ GRAND TESTU časopisu WINE & DEGUSTATION 9/2022 kategorie SILVANER :) === NOVĚ v nabídce ŠAMPION 2022 nejlepší víno z české vinařské oblasti: Rulandské šedé - Vinařství Vondrák ČESKÁ REPUBLIKA / ČECHY
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 380,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
12.09.2022
49) ŠAMPION roku 2022 u nás - Vinařství Vondrák - Mělník
Ano. Je to tak.Vinařství Vondrák z Mělníka získalo zlatou medaili a titul šampiona pro rok 2022 za víno Rulandské šedé, suché = nejlepší víno z Česká ... číst celé
01.08.2022
48) Jura v plné kondici
Ano.Francie.Vína z Jury jsou opět skladem a čeká na Vás i několik novinek k objevování. Pokud máte zájem připojte se k milovníkům těchto vyhledávaných... číst celé
06.07.2022
47) Weingut Rudolf MAY
S obrovskou hrdostí jsme rozšířili naší nabídku vín.Německé vinařství Weingut Rudolf MAY.Sídlí ve vinařské oblasti Německa - FRANKY, vesnička RETZSTAD... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte NOVINKY, ZAJÍMAVÉ AKCE a DEGUSTACE!

Můžete se kdykoliv odhlásit. Novinky zasíláme jednou za dva týdny.

Beaujolais

Francouzi říkají, že Beaujolais je brána do Burgundska ... cesta k jeho pochopení :)
Milovníci červeného vína často apelaci Beaujolais přehlížejí, ovšem neprávem. Neuvažujme nyní o Beaujolais  Nouveau. To je jiná kapitola, která slibuje některým vinařům zisky, ale ke škodě kvality vína samotného a této nádherné oblasti. Mnozí výrobci si již toto uvědomují a chystají změny. Ale vraťme se ke klasickému Beaujolais. celý článek
Cena:
Víno
zbytkový cukr
Víno
zbytkový cukr
Zobrazuji 1-6 z 6
    Julienas Cuvée  2016 - Cellier de la Vieile Église
    0 hodnocení
    270 Kč
    270 Kč
    Není skladem
    • Produkt měsíce
    Saint – Amour Vieilles Vignes 2016 - Francoise et Alain Vernus
    1 hodnocení
    Běžná cena 275 Kč
    245 Kč
    245 Kč
    Není skladem
      Chénas 2013 - Chateau de Chénas
      0 hodnocení
      220 Kč
      220 Kč
      Není skladem
        Juliénas 2016  Les Mouilles - Laurent Perrachon
        0 hodnocení
        260 Kč
        260 Kč
        Není skladem
          Moulin - a - Vent  2016  Les Perelle - Laurent Perrachon
          0 hodnocení
          270 Kč
          270 Kč
          Není skladem
          Produktů na stránku 204060
          Francouzi říkají, že Beaujolais je brána do Burgundska ... cesta k jeho pochopení :)
          Milovníci červeného vína často apelaci Beaujolais přehlížejí, ovšem neprávem. Neuvažujme nyní o Beaujolais  Nouveau. To je jiná kapitola, která slibuje některým vinařům zisky, ale ke škodě kvality vína samotného a této nádherné oblasti. Mnozí výrobci si již toto uvědomují a chystají změny. Ale vraťme se ke klasickému Beaujolais.
          Oblast Beaujolais se rozprostírá v oblasti o délce 55 km mezi městy Macon a Lyon.
          Můžeme ho rozdělit na dvě poloviny. Horní část Beaujolais je kopcovitá (až 450 m nad mořem). Půda se skládá z písčitého jílu na žulovém podloží. Dolní část je již rovinatější a půda jílovitější.
          V Beaujolais se pěstuje odrůda Gamay. Gamay je symbolem i synonymem pro Beaujolais. Je to nenáročná odrůda, které se daří i ve složitých půdních podmínkách. Tady velice prospívá díky jedinečnému podloží až k plné zralosti. Odrůda je zde velice svěží, lehká a přesto lahodná s ovocnou příchutí. Zde se jí opravdu daří dobře. Dokladem jsou keře, které dosahují stáří 80 a více let. V malé míře zde vinaři pěstují Chardonnay v kontextu na vápencovém podloží. Bílá vína jsou zde ovšem ve výrazné menšině a kvalitou nedosahují úrovně červených vín. Je třeba zmínit i další produkt z oblasti Beaujolais - šumivý Cremant, který právě z odrůdy Chardonnay ve své citrusové ovocnosti příjemně překvapí.
          Zjednodušeně lze říci, že v horní polovině je možné víno skladovat či archivovat 3 až 10 let a víno z dolní části není přímo určeno k dlouhodobému skladování. Samozřejmě jsou i výjimky.
          Na etiketách se můžeme setket s termínem “Villages“. Tento nápis určuje vyšší kvalitu.
          Beaujolais je vhodné k omáčkám, steakům, některé se hodí i ke zvěřině. A podle místních vinařů můžeme některá použít i jako aperitiv nebo k bílému masu či rybám.
          V horní části charakter a složení půdy vytváří ostré hraniční linie. Zde je Beaujolais rozděleno do 12 oblastí (cru). Z nich přímo 10 obcí, které jsou prestižní, může uvádět své jméno přímo na etiketách. To je indicie nejvyšší kategorie i kvality. Jinak do oblasti Beaujolais celkem patří 65 vesnic.
          10 cru: Brouilly, Chénas, Chiroubles, Cote de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin – a - Vent, Régnié, Saint - amour. V nich má tento kopcovitý terén významný vliv na kvalitu vín. Každá oblast (cru) má svou osobitost. Vína jsou zde svěží, aromatická s jemnou tříslovinou, ovocná. Z ovoce při ochutnání poznáme višeň, ostružiny a u starších vnímáme švestku. Vína mají rubínovou barvu až k fialovým odstínům.

          Novinky z našeho blogu

          Vincotto - poklady italské kuchyně
          18.09.2022 FOOD
          Vincotto - poklady italské kuchyně
          Vincotto - vařené víno. Ve výsledku tmavá, hustě sladší nealkoholická tekutina. Případně chcete-li sirup. číst celé
          Champagne - oblasti a výroba
          Champagne - oblasti a výroba
          Champagne je rozdělena do čtyřech oblastí mezi městy Reims na severu a městem Bar na jihu. Výroba je rozdělena do čtyřech základních kroků. číst celé
          Tajemství původu 9 - Vyčteníčko deváté - Pravda s vínem vystupuje na povrch
          Tajemství původu 9 - Vyčteníčko deváté - Pravda s vínem vystupuje na povrch
          Georges Simenon kromě nesčetně knih s Maigretem psal i krátké psychologické romány. V jednom z nich hrdina pozoruje francouzského clocharda /o něco el... číst celé
          Tajemství původu 8 - Vyčteníčko osmé 8 - O tom, že šampaňské těžko porazit
          Tajemství původu 8 - Vyčteníčko osmé 8 - O tom, že šampaňské těžko porazit
          Tento článek již měl být dávno spáchán, ale nevím proč jsem prostě zatuhnul, bez důvodu, takže mé šediny jsou ještě šedivější díky posypu kajícným pop... číst celé
          Nepropásněte NOVINKY, ZAJÍMAVÉ AKCE a DEGUSTACE!
          Můžete se kdykoliv odhlásit. Novinky zasíláme jednou za dva týdny.

          Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz