Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 380,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
02.05.2022
43) Vinařství rodiny Machových
V nabídce máme další nové zajímavé vinařství z Moravy:Vinařství rodiny Machových hospodaří na 2 ha vinic. Pěstuje 16 převážne bílých odrůd jak tradičn... číst celé
04.04.2022
42) O sýru
Zveme Vás na náš BLOG.Proč ne.Nudit se nebudete.Napínavé články O tajemství původu se nám pěkně rozjíždějí. Autorem je kreativní externí spolupracovní... číst celé
10.03.2022
41) Vína z Nového světa
Na našem webu postupně rozšíříme nabídku o vína z Nového světa. Budete moci vybírat oceňovaná, velmi atraktivní a mimořádně kvalitní vína z Argentiny,... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte NOVINKY, ZAJÍMAVÉ AKCE a DEGUSTACE!

Můžete se kdykoliv odhlásit. Novinky zasíláme jednou za dva týdny.

Champagne

Champagne – bezpochyby není na světě větší legendy co se týče šumivých vín, než tato nejsevernější vinařská oblast Francie ležící 150 km východně od Paříže.
Centrem Champagne je město Epernay. Druhé srdce Champagne, ale i celé Francie je město Remeš (Reims), kde v místní Cathédrale Notre – Dame byla korunována většina francouzských králů.
Původně se v této oblasti vyráběla tichá vína, což přicházející středověk změnil. V roce 1668 vstupuje do opatství ve vesničce v Hautvillers, nedaleko Epernay, benediktinský mnich Pierre Perignon. Bylo mu 30 let. celý článek
Cena:
Víno
zbytkový cukr
Víno
zbytkový cukr
Zobrazuji 1-20 z 21
    Champagne Tradition Cuvée Brut - Roland Chardin
    0 hodnocení
    495 Kč
    495 Kč
    Není skladem
      Champagne Demi - sec Premier Cru - Didier Herbert
      0 hodnocení
      620 Kč
      620 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      • Produkt měsíce
      Champagne Grande Réserve Premier Cru Brut - Didier Herbert
      0 hodnocení
      Běžná cena 670 Kč
      620 Kč
      620 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      • Produkt měsíce
      Champagne Mailly Grand Cru Brut - Didier Herbert
      0 hodnocení
      Běžná cena 830 Kč
      780 Kč
      780 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      Champagne Pinot Noir Grand Cru Verzenay Brut - Didier Herbert
      • TOP produkt
      Champagne Blanc de Blancs Grand Cru Brut - Clément - Thomas
      0 hodnocení
      1 190 Kč
      1 190 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      • Produkt měsíce
      Champagne Tradition Brut - Dourdon - Vieillard
      0 hodnocení
      Běžná cena 630 Kč
      595 Kč
      595 Kč
      Není skladem
        Champagne Grande Réserve Brut - Dourdon - Vieillard
        0 hodnocení
        620 Kč
        620 Kč
        Není skladem
          Champagne Sélection de Clos 2004 Premier Cru Brut - Michel Fagot
          0 hodnocení
          1 790 Kč
          1 790 Kč
          Není skladem
          • TOP produkt
          • Novinka
          Champagne Clos de Marzilly Brut Selection 2008 - Michel Fagot
          0 hodnocení
          2 340 Kč
          2 340 Kč
          skladem 1 ks
          ks
          • Novinka
          Champagne Grande Tradition Brut - Michel Fagot
          0 hodnocení
          650 Kč
          650 Kč
          Není skladem
          • Novinka
          Champagne Tradition Brut - Michel Fagot
          0 hodnocení
          360 Kč
          360 Kč
          skladem 1 ks
          ks
          • TOP produkt
          • Novinka
          Champagne Sur Le Grand Marais - Liébart - Régnier
          0 hodnocení
          730 Kč
          730 Kč
          Není skladem
            Champagne Rosé Premiér Cru Brut - Didier Herbert
            0 hodnocení
            620 Kč
            620 Kč
            Není skladem
            • TOP produkt
            Champagne Rosé Brut - Liébart - Régnier
            0 hodnocení
            620 Kč
            620 Kč
            Není skladem
            Produktů na stránku 204060
            Champagne – bezpochyby není na světě větší legendy co se týče šumivých vín, než tato nejsevernější vinařská oblast Francie ležící 150 km východně od Paříže.
            Centrem Champagne je město Epernay. Druhé srdce Champagne, ale i celé Francie je město Remeš (Reims), kde v místní Cathédrale Notre – Dame byla korunována většina francouzských králů.
            Původně se v této oblasti vyráběla tichá vína, což přicházející středověk změnil. V roce 1668 vstupuje do opatství ve vesničce v Hautvillers, nedaleko Epernay, benediktinský mnich Pierre Perignon. Bylo mu 30 let. S odstupem času můžeme říci, že běh tohoto regionu nasměroval úplně jiným směrem. Jeho obrovský přínos je v jeho práci a inovacích. Pravděpodobně při snaze odstraňování bublin z vína, které se považovaly v té době za nežádoucí, prosazoval kultivaci hroznů na vinici, sběr z jednotlivých poloh samostatně, míšení různých vinic k dosažení vyšší kvality, vynálezu tradičního lisu na Champagne, používání korku, využití pevného anglického skla…  Podívejte se na fotky z akce srovnání Champagne Blanc a Rosé.
            Dalším zlomem bylo na konci 17. století objevení košíčku, který udrží korkový uzávěr - tzv. agrafy.
            Přesto trvalo téměř 200 let než se plně vyvinul postup pro výrobu Champagne v  druhotném kvašení v lahvi. Dnes označovaný jako Tradiční metoda – dříve šampaňská metoda. Ten dlouhý vývoj byl založen na postupném vylepšování jednotlivých kroků. Přispěl i L. Pasteur, který v roce 1857 popsal chování kvasinek v procesu fermentace. Nicole – Barbe Clicquot Ponsardin se snažila odstranit nečistoty z lahve. V roce 1810 její sklepmistr Antoine Muller vymyslel způsob natáčení a postupného zvedání lahve od úhlu 45o až do svislé polohy. Tento ruční proces trvá přibližně 6 týdnů. Dnes je nahrazen mechanizací. Postupnou modernizací bylo možné i zvyšovat produkci z 20 miliónů lahví v 19. století na dnešních 400 miliónů lahví. Třeba využitím solného roztoku zchlazeného na teplotu pod bodem mrazu a ponořením hrdla lahve, zmražením kalů a nečistot. Nyní je možné je tlakem z lahve odstřelit, tekutinu tím maximálně vyčistit a doplnit likérem, což je určitý poměr cukru a vína a lahev uzavřít agrafou.
            Tyto čtyři kroky nazýváme : tiráž – je likér složený z kvasinek a cukru k nastartování druhé fermentace, zazátkování pivní zátkou a zrání podle vinařského zákona od 15 měsíců po několik let ve vodorovné poloze, remuláž – setřásání kalů do hrdla lahve, degorsáž – zmražení hrdla a odstřelení nečistot, dosáž – přidání likéru a finální uzavření lahve.
            Champagne má celkem 5 oblastí : 3 prestižní  - Montagne de Reims, Vallée de la Marne a Cote des Blancs a 2 jižní oblasti – Cote des Sézanne a Cote des Bar. Pěstují se zde 3 hlavní odrůdy – Chardonnay, Pinor Noir a Meunier. Je rozdělena říčkou Marne. Nejstarší šampaňský dům Ruinart byl založen roku 1729!! Druhy šumivého vína : Non Vintage, Vintage, Rosé, Prestige Cuvée. Varianty : Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Oblast má cca 4 700 producentů - skladbu tvoří několik desítek velkých slavných šampaňských domů, malí pěstitelé a družstva pěstitelů.
            Champagne má nesmírně bohatou historii. V době obou světových válek byla těžce zdevastována. Mnoho významných postav historie je spjato s touto oblastí a mnohé ze špičkových gastronomií má zde své kořeny. Mnoho drobných detailů, které vytvářejí dokonalost pochází právě odsud. Jeden příklad za všechny - růžové sušenky Fossier - neodmyslitelná součást korunovace francouzských králů.
            Pít Champagne, znamená pít hvězdy – řekl Dom Perignon.
            A pít Champagne v Champagni je neuvěřitelný zážitek … 

            Novinky z našeho blogu

            Vinařství Podrábský - vína pro Vás
            Vinařství Podrábský - vína pro Vás
            Vinařství Podrábský z Roudnice nad Labem patří mezi absolutní špičku v produkci vín v České vinařské oblasti. číst celé
            Tajemství původu 5 - Vyčteníčko páté - O crémantech a ústřicích
            Tajemství původu 5 - Vyčteníčko páté - O crémantech a ústřicích
            Dnes bych komentoval aktuálně poslední degustaci, abych držel prst na tepu doby a nebyl zahlcen sentimentem... číst celé
            Tajemství původu 4 - Vyčteníčko čtvrté - degustace a proč se jich nebát...
            Tajemství původu 4 - Vyčteníčko čtvrté - degustace a proč se jich nebát...
            Degustace jsou něco jako konverzace s rodilým mluvčím v jazyce, kterým chceme mluvit, ale zřetelně cítíme vlastní nedostatečnost, doufáme však, že po... číst celé
            O sýru - část 2, párování s víny
            16.04.2022 FOOD
            O sýru - část 2, párování s víny
            Většina sýrů se vhodně snoubí s bílým, růžovým a červeným vínem. Vynikající jsou i s šumivým vínem a se speciálními víny. číst celé
            Nepropásněte NOVINKY, ZAJÍMAVÉ AKCE a DEGUSTACE!
            Můžete se kdykoliv odhlásit. Novinky zasíláme jednou za dva týdny.

            Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz