Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
23.04.2021
21) Znáte odrůdy Savilon či Cabernet Cortis?
Nové rezistentní odrůdy v naší nabídce z Vinařství Velké Žernoseky. Jestli neznáte na chvíli odložte své oblíbené víno a zkuste úplně něco nového. A b... číst celé
13.04.2021
20) Nové LOGO
Po několika letech měníme naše LOGO. Původní LOGO byla ruční práce. Opravdu bylo malováno ručně. Dnešní doba si ovšem žádá posum k moderním technologi... číst celé
28.03.2021
19) Dárkové poukazy
Začali jsme pro Vás nabízet v prodeji DÁRKOVÉ POUKAZY. Jsou ideální zjednodušit si výběr. Možná nevíte co vybat? Nevadí. Potěšte svou rodinu, blízké, ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte NOVINKY, ZAJÍMAVÉ AKCE a DEGUSTACE!

Můžete se kdykoliv odhlásit. Novinky zasíláme jednou za dva týdny.

Champagne

Champagne – bezpochyby není na světě větší legendy co se týče šumivých vín, než tato nejsevernější vinařská oblast Francie ležící 150 km východně od Paříže.
Centrem Champagne je město Epernay. Druhé srdce Champagne, ale i celé Francie je město Remeš (Reims), kde v místní Cathédrale Notre – Dame byla korunována většina francouzských králů.
Původně se v této oblasti vyráběla tichá vína, což přicházející středověk změnil. V roce 1668 vstupuje do opatství ve vesničce v Hautvillers, nedaleko Epernay, benediktinský mnich Pierre Perignon. Bylo mu 30 let. celý článek
Cena:
Víno
zbytkový cukr
Víno
zbytkový cukr
Zobrazuji 1-20 z 21
    Champagne Tradition Cuvée Brut - Roland Chardin
    0 hodnocení
    495 Kč
    495 Kč
    Není skladem
      Champagne Demi - sec Premier Cru - Didier Herbert
      0 hodnocení
      620 Kč
      620 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      • Produkt měsíce
      Champagne Grande Réserve Premier Cru Brut - Didier Herbert
      0 hodnocení
      Běžná cena 670 Kč
      620 Kč
      620 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      • Produkt měsíce
      Champagne Mailly Grand Cru Brut - Didier Herbert
      0 hodnocení
      Běžná cena 830 Kč
      780 Kč
      780 Kč
      Není skladem
      • TOP produkt
      Champagne Pinot Noir Grand Cru Verzenay Brut - Didier Herbert
      • TOP produkt
      Champagne Blanc de Blancs Grand Cru Brut - Clément - Thomas
      0 hodnocení
      1 190 Kč
      1 190 Kč
      skladem 10 ks
      ks
      • TOP produkt
      • Produkt měsíce
      Champagne Tradition Brut - Dourdon - Vieillard
      0 hodnocení
      Běžná cena 630 Kč
      595 Kč
      595 Kč
      Není skladem
        Champagne Grande Réserve Brut - Dourdon - Vieillard
        0 hodnocení
        620 Kč
        620 Kč
        Není skladem
          Champagne Blanc de Blancs Brut 2012 Millésime - Dourdon - Vieillard
          ks
            Champagne Sélection de Clos 2004 Premier Cru Brut - Michel Fagot
            0 hodnocení
            1 790 Kč
            1 790 Kč
            skladem 1 ks
            ks
            • TOP produkt
            • Novinka
            Champagne Clos de Marzilly Brut Selection 2008 - Michel Fagot
            0 hodnocení
            2 340 Kč
            2 340 Kč
            skladem 2 ks
            ks
            • Novinka
            Champagne Grande Tradition Brut - Michel Fagot
            0 hodnocení
            650 Kč
            650 Kč
            Není skladem
            • Novinka
            Champagne Grande Tradition Brut - Michel Fagot
            0 hodnocení
            360 Kč
            360 Kč
            skladem 2 ks
            ks
            • TOP produkt
            • Novinka
            Champagne Sur Le Grand Marais - Liébart - Régnier
            0 hodnocení
            730 Kč
            730 Kč
            Není skladem
              Champagne Rosé Premiér Cru Brut - Didier Herbert
              0 hodnocení
              620 Kč
              620 Kč
              Není skladem
              • TOP produkt
              Champagne Rosé Brut - Liébart - Régnier
              0 hodnocení
              620 Kč
              620 Kč
              skladem 2 ks
              ks
              Produktů na stránku 204060
              Champagne – bezpochyby není na světě větší legendy co se týče šumivých vín, než tato nejsevernější vinařská oblast Francie ležící 150 km východně od Paříže.
              Centrem Champagne je město Epernay. Druhé srdce Champagne, ale i celé Francie je město Remeš (Reims), kde v místní Cathédrale Notre – Dame byla korunována většina francouzských králů.
              Původně se v této oblasti vyráběla tichá vína, což přicházející středověk změnil. V roce 1668 vstupuje do opatství ve vesničce v Hautvillers, nedaleko Epernay, benediktinský mnich Pierre Perignon. Bylo mu 30 let. S odstupem času můžeme říci, že běh tohoto regionu nasměroval úplně jiným směrem. Jeho obrovský přínos je v jeho práci a inovacích. Pravděpodobně při snaze odstraňování bublin z vína, které se považovaly v té době za nežádoucí, prosazoval kultivaci hroznů na vinici, sběr z jednotlivých poloh samostatně, míšení různých vinic k dosažení vyšší kvality, vynálezu tradičního lisu na Champagne, používání korku, využití pevného anglického skla…  Podívejte se na fotky z akce srovnání Champagne Blanc a Rosé.
              Dalším zlomem bylo na konci 17. století objevení košíčku, který udrží korkový uzávěr - tzv. agrafy.
              Přesto trvalo téměř 200 let než se plně vyvinul postup pro výrobu Champagne v  druhotném kvašení v lahvi. Dnes označovaný jako Tradiční metoda – dříve šampaňská metoda. Ten dlouhý vývoj byl založen na postupném vylepšování jednotlivých kroků. Přispěl i L. Pasteur, který v roce 1857 popsal chování kvasinek v procesu fermentace. Nicole – Barbe Clicquot Ponsardin se snažila odstranit nečistoty z lahve. V roce 1810 její sklepmistr Antoine Muller vymyslel způsob natáčení a postupného zvedání lahve od úhlu 45o až do svislé polohy. Tento ruční proces trvá přibližně 6 týdnů. Dnes je nahrazen mechanizací. Postupnou modernizací bylo možné i zvyšovat produkci z 20 miliónů lahví v 19. století na dnešních 400 miliónů lahví. Třeba využitím solného roztoku zchlazeného na teplotu pod bodem mrazu a ponořením hrdla lahve, zmražením kalů a nečistot. Nyní je možné je tlakem z lahve odstřelit, tekutinu tím maximálně vyčistit a doplnit likérem, což je určitý poměr cukru a vína a lahev uzavřít agrafou.
              Tyto čtyři kroky nazýváme : tiráž – je likér složený z kvasinek a cukru k nastartování druhé fermentace, zazátkování pivní zátkou a zrání podle vinařského zákona od 15 měsíců po několik let ve vodorovné poloze, remuláž – setřásání kalů do hrdla lahve, degorsáž – zmražení hrdla a odstřelení nečistot, dosáž – přidání likéru a finální uzavření lahve.
              Champagne má celkem 5 oblastí : 3 prestižní  - Montagne de Reims, Vallée de la Marne a Cote des Blancs a 2 jižní oblasti – Cote des Sézanne a Cote des Bar. Pěstují se zde 3 hlavní odrůdy – Chardonnay, Pinor Noir a Meunier. Je rozdělena říčkou Marne. Nejstarší šampaňský dům Ruinart byl založen roku 1729!! Druhy šumivého vína : Non Vintage, Vintage, Rosé, Prestige Cuvée. Varianty : Blanc de Blancs, Blanc de Noirs. Oblast má cca 4 700 producentů - skladbu tvoří několik desítek velkých slavných šampaňských domů, malí pěstitelé a družstva pěstitelů.
              Champagne má nesmírně bohatou historii. V době obou světových válek byla těžce zdevastována. Mnoho významných postav historie je spjato s touto oblastí a mnohé ze špičkových gastronomií má zde své kořeny. Mnoho drobných detailů, které vytvářejí dokonalost pochází právě odsud. Jeden příklad za všechny - růžové sušenky Fossier - neodmyslitelná součást korunovace francouzských králů.
              Pít Champagne, znamená pít hvězdy – řekl Dom Perignon.
              A pít Champagne v Champagni je neuvěřitelný zážitek … 

              Novinky z našeho blogu

              Bordeaux klasifikace vín
              Bordeaux klasifikace vín
              Oblast Bordeaux ve Francii patří k absolutnímu vrcholu vinařství na světě. Zajímá Vás roztřídění vín? Pojďme se podívat. číst celé
              Velkobílovická SLÍPKA
              Velkobílovická SLÍPKA
              Velká vína z Moravy? Proč ne. Spíše můžeme říci, že určitě ano! Ale jako u každého produktu je třeba umět si vybrat. Pojďme, ale od začátku. číst celé
              Sušené MASO JERKY nebo BILTONG?
              07.04.2021 FOOD
              Sušené MASO JERKY nebo BILTONG?
              Principem je zbavit maso přebytečné tekutiny a zajistit trvanlivost. A samozřejmě je to báječná pochoutka ... číst celé
              CUKERNATOST moštu a ZBYTKOVÝ cukr ve víně
              CUKERNATOST moštu a ZBYTKOVÝ cukr ve víně
              Máte rádi cukr? Nebo ne? Určitě neuškodí si připomenout rozložení cukru ve víně. číst celé
              Nepropásněte NOVINKY, ZAJÍMAVÉ AKCE a DEGUSTACE!
              Můžete se kdykoliv odhlásit. Novinky zasíláme jednou za dva týdny.
              Výdejní místa, kde nás najdete
              • Na Dolinách 20, Praha 4, 14000
              • Pod Stárkou 423/25, Praha 4, 14000

              kontakty
              Logo
              Společenská vína
              Petr Bejblík
              Petr Bejblík
              Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
              Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.